Och det värsta är att veta att han inte ringer dig igen.

När klockan är halv tio, det är torsdag och man har ett stort prov dagen efter så kanske det inte känns som att man kan önska sig något man inte kan få. Det är sant också.


Singles have more fun

Kärlek. Bara ordet gör oss glada, sådär varma och rosa och mysiga. Ingenting går upp mot att spendera fredagskvällen med någon man älskar, ensamma i soffan med en bra film och en påse grillchips. ”Det var kärlek vid första ögonkastet” är en fras jag får höra oftare än man kan tro. Internetsidor kryllar med reklam för dejtingsajter som vill att man ska träffa den rätta. Mamma pushar på och frågar om man inte snart är giftasfärdig, undrar när hon ska få sina barnbarn. Tv gör dejtingprogram som ”Bonde söker fru” och betalar bröllopet om någon lyckas få napp. I norrland är just ordet ”Kärlek” det vanligaste sökordet på google.

 

Är det verkligen så viktigt att vara en del av en tvåsamhet? Vad är det som får oss att göra en användare på match.com? Självklart, vår instinkt. Vår vilja att fortplanta oss och se små kopior med mammas näsa och pappas ögon springa omkring runt våra ben. Ingenting konstigt med det. Däremot, vad jag tycker är konstigt är att alla de här tankarna har gjort det nästintill skamligt att vara ensam.

 

Är man singel och nöjd med sitt liv i dagens samhälle blir man ofta sedd som miserabel, kattägande, alkoholiserad slampa som egentligen bara vill ha ett förhållande men som låtsas att man inte är det för att den breda massan inte ska tycka lika synd om en. På senare dagar har det ju förståss blivit bättre. Tillsammans med serien ”Sex and the city”, som hade premiär i Amerika 1998, tror jag att många människors syn på ensamhet förändrandes till det bättre. Med de fyra singeltjejerna ensamma i den stora staden med karriärerna i full gång och männen som en extra tillgång, var det många som fick inspiration till sitt eget liv. Ändå är det ett faktum att jag som singel fortfarande idag ofta får medlidsamma blickar.

 

Det finns ingenting skamligt med att vilja ha sitt eget liv och slippa tänka på att alltid komma hem i tid. Ingenting skamligt alls i att vilja gå ut och dansa utan en ring på fingret, att laga mat till en person eller att ensam titta på tv. Det är bara samhället som får oss att tycka synd om varandra, men många människor trivs alldeles utmärkt med att vara ensam, har till och med svårt för att leva med någon annan.

 

Jag lägger i stället krutet på att tycka synd om de människor som faktiskt lever i ett förhållande, de människor som är förblindade av kärlek till varandra, de människorna som kommer att hamna i ett radhus i förorten med Volvo och barn vid 20 års ålder. Tycker synd om dem för att de inte får uppleva sin ungdom fullt ut. Tycker synd om dem för att deras medelålderskris kommer få dem att lämna man och barn för att åka på turné med något skrikande rockband. Tycker synd om dem och slår ett slag för ensamheten.

 

Så, nästa gång, när du sitter där i soffan ensam framför ditt favoritprogram, passa på att njuta! Men vet aldrig när man själv sitter där i ett radhus med man och längtar bort

I can't make you love me, if you don't.



Just give me till then, to give up this fight.

Caught in a bad romance.

Ikväll blire femtiotalskväll i grevie. Annies genrep som är gratis och sedan sjuk utekväll. Tänker slippa betala för sprit och dansgolv, och drar till allas vårt Club Båstad.
Be there or be square tonight!


I want your ugly
I want your disease
I want your everything
As long as it's free


Låt oss tala om slödder.

Jag är trött på att höra lögner. Kan inte någon tala sanning någon gång?
Pumpa mitt huvud fullt med lögner.
Ni tror inte att jag känner det, men hela min kropp gör ont.
Alla skryter, men för mig är det nog.
Bara tala sanning nästa gång, jag trivs bäst med den.

Knocking me out with those american thighs.

We are young
Heartache to heartache we stand
No promises, no demanse
Love is a battlefield.

I've been loosing so much time.

Jag vet om det så himla mycket. Jag vet att det är sanning fast ni försöker övertyga mig om motsatsen. Det kanske är bara jag som vet.

Jag är miserabel, jag är inte värd det. Jag är alldeles för mycket jobb. Jag är personligheter bortom mig. Jag är arg. Jag är ledsen. Jag är alldeles för exalterad. Jag är elak. Jag säger fel saker. Jag är konstig. Jag vill bli trollkarl. Jag krossar drömmar. Jag önskar mig saker jag inte kan få. Jag gråter. Jag behöver uppskattning. Jag vill alltid ha rätt. Jag skriker. Jag är inte värd det.

Pappa, jag vet att du vill mitt bästa. Men jag kommer aldrig att hitta någon som är speciell. Någon som älskar mig. För varje gång jag får något i mina händer så krossar jag det med min personlighet. Kramar sönder det, river, tappar, välter, pratar sönder det. De älskar mig inte längre. Om de någonsin har gjort det utan att jag tvingat dem. De älskar mig inte längre.

En glittervind som är vi två.

Ibland kan man tro att man vet allt om någon, eller något. Att man har upplevt allt i hela världen och att ingenting kan förvåna en längre. Det är då man blir uttråkad, tycker att allting går på rutin och helst bara vill ligga hemma i sin säng för att allt spontant som man kan tänkas göra redan är gjort. Det är då man gråter för att man har träffat världens alla människor och ingen av dem har pusslats ihop med just mig. Man är ensam i världen med alla upplevelser i fickan. Full av tankar, men ingen att prata med. Det kan kännas som om dina vänner inte har en aning om vad du vill. Det kan kännas som att man gör allt för att finnas till, men aldrig riktigt får någonting tillbaka. Kanske är det helt sant. Det regnar bara för att jag gråter och jag gråter bara för att det regnar.

Det är när man mår sådär som det inte finns någonting att göra åt saken, det är då inga tröstande ord hjälper, inga mjuka händer på ryggen, ingen färdiglagad mat, inga varma kroppar på det sättet som när man somnat med kläderna på, inga viskande röster i örat, inga studsmattor och inga promenader längs havet. Inga kakor och inga kuddfyllda kojor. Inga fester och inga telefonsamtal.

Jag vill bara att min musik ska göra mig glad, att mitt sinne sakta ska läka och bli normalt, att mina ögon ska blunda så att jag slipper se vad jag redan har sett. För man kan tro att man vet allt om någon, om vad han eller hon eller det vill. Men i själva verket så kan man aldrig aldrig veta. Och det kanske är lite bra.

no he can't read my pokerface.



and baby when it's love, if it's not rough it isn't fun.

RSS 2.0